понеделник, 5 октомври 2009 г.

бабата 3: победата

- Бабууууу! Победихме, бабуууууу! - влетяло с трясък тролчето. То вече не било толкова малко, мускулите му били наедрели, чертите му се били изострили... но брадата му все още не била достатъчно гъста, че да може да си я пусне дълга, да я намаже с мас и да засади в нея боровинки.
- Победихме, бабо! Размазахме ги!
- Да, моето момче - казала тя и се възпряла от порива да го погали по главичката - славно ги победихме!
- Но как стана, бабо!? Те нали имаха повече мечове, повече поля и повече воини.
- Едни играят Травиан с мечове, ресурси и воини, а Варварите играят Травиан с приятели. Затова ги победихме. Каквото си посадил, такова ще пожънеш, а в империите садят страх, принуда, завист и обиди. Върви сега да празнуваш!
- Отивам - викнало Варварчето - а ти?
- Аз ще дойда след малко - казала тя и след като го видяла как се отдалечава, отметнала покривката от масата, където имало наредени прясно изковани мечове, чиито дръжки трябвало да се навият, за да се хващат по-стабилно от воините.
- Още много битки остават - рекла тихо на себе си бабата и допълнила - нека празнува, заслужил го е...
От прясната пръст върху мотиката, подпряна на вратата, изпълзял червей, погледнал учудено бабата и се шмугнал в земята. Една искра от комина паднала точно там, където той бил преди малко.
Поработила бабата, поработила... а след няколко часа станала и отишла и тя да попразнува. Напила се, сбила се със съседката, танцувала с войниците.
Защото, както била казала, можеш да воюваш с мечове, или с мотики, но най-добре да воюваш рамо до рамо с приятели.

1 коментар:

  1. Учените най - накрая откриха пурвоизточника на т. нар. "Свински грип" (А/H1N1/), това е Хризопрас, който от момента на откриване е вече Прасохриз!

    ОтговорИзтриване